Vrouwen wispelturig?

Wispelturig

De finale van de Australian Open was klein grut vergeleken met de tennismatch die zich momenteel op een digitale blogcourt afspeelt. Vanuit comfortabele stoelen op de virtuele tribunes grinniken, applaudiseren, roepen loyale fans oooh’s en aaaah’s dat het een lieve lust is, zo benieuwd wie uiteindelijk het onderspit zal moeten delven.

Wie nemen het tegen elkaar op?

Het begon met een post van Mss. Carrie waar ze even fijntjes uit de doeken deed dat het vrouw-zijn op zich nogal wat uitdagingen met zich meebrengt, het zeker niet altijd rozengeur en maneschijn is zoals het andere geslacht met de regelmaat van de klok durft te stellen. We zouden het volgens hen toch zoveel makkelijker hebben dan hen!

Ietsje later had ik, mij van geen kwaad bewust,  de euvele moed om in  het stukje  ‘Op glad ijs’ een tipje van de mijn vrouwelijke aard op te lichten, dat we ik af en toe wel enige sluwheid aan de dag durf te leggen om manlief af en toe uit zijn comfortzone te halen.

Ene Mr. Brubeck zijn grijze hersencelletjes, (wiens schrijfsels ik overigens zeer onderhoudend vind ;) ) maakten daarbij een driedubbele salto mortale van puur genoegen want 1+1=3, nu zou hij de dames eens goed van weerwoord dienen. Een niet te versmaden leedvermaak bij het idee alleen al. Hij zou eens bewijzen hoe moeilijk het tegenwoordig wel is om man te zijn, dat wij absoluut geen reden hebben tot klagen. Mr. Brubeck, de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het stuk met plezier gelezen heb, het was ongelofelijk entertainend, een waarlijk fantastisch geschreven stukje proza. Na het lezen bracht ik u gelijk op de hoogte van mijn ‘tintelende vingers’ waarbij u me liet weten dat u geen idee had wat dat weer te betekenen had, volgens u het zoveelste bewijs van vrouwelijke wispelturigheid, mistige signalen, terwijl mannen zo van duidelijkheid houden, nietwaar?

De moedige man dacht dat hij ons, vrouwen, de mond gesnoerd had. Dat de wedstrijd gewonnen was. Wie zou hem nu de beker overhandigen?

Iets te vroeg gejuigd. Daar kwam een volgende bal, kakelvers uit de koker, al aangevlogen, aan topsnelheid, zo eentje van minstens tweehonderdentien km/uur. En nog één. En nog één! De serveerster? Mss. Carrie! Al de vrouwen in de tribune schoten recht en begonnen ongecensureerd te juichen en te jubelen. De mannen daarentegen duwden hun rug nog wat dieper in hun stoel, zich realiserend dat het spel nog lang niet gespeeld was en wachtten geamuseerd af.  Vele loepzuivere gerichte ballen vlogen de jongeman om zijn oren, niet eentje viel buiten. U leest ze hier.

Vrouwen zijn dus wispelturig? En mannen? Na rijp beraad, een hoogst amusant uurtje van brainstormen!, zijn de tintelende vingers klaar om de volgende ballen af te vuren. Zet u al maar schrap -een gewaarschuwd man telt… -:

Mannen, vraagje, hoe denken jullie dat wij, vrouwen, ons voelen als we jullie betrappen op jullie visies:

 • dames die op hun strepen staan zijn een bitch, maar als jullie het doen valt het onder de rubriek ‘zelfverzekerd’.
 • als dames wat kilootjes extra meezeulen laten we ons volgens jullie maar gaan, bij jullie wordt eigen overgewicht als bewijs van optimaal levensgenot aangevoerd.
 • als dames zich de vrijheid gunnen om wat te ‘fladderseksen’ zijn ze een hoer, maar bij vrienden wordt dat plots als ‘gezond zijn’ en ‘ondeugend snoepen’ bestempeld, plezierig genekt worden door de testosteron.
 • enerzijds kunnen jullie het niet laten om ‘niet’ in een cleavage van minstens cup D te gluren zodra jullie de kans krijgen (een aangeboren recht!?) maar anderzijds wel steeds beweren dat jullie zo kontent zijn met maar een handje vol, verwarrend.
 • als we wat positieve aandacht krijgen van iemand van uw ras worden we fijntjes direct beschuldigd van schaamteloos geflirt, andersom staat volgens jullie flirten niet eens in jullie woordenboek, laat staan dat jullie het zouden doen. Hoe durven we maar zoiets te suggereren!!
 • als we ons een paar dagen niet maquilleren, niet ons haar in model föhnen, uiten jullie je bezorgdheid met de vraag “Wat scheelt er?” en lijken jullie plots bang te worden van de mogelijkheid dat we van plan zijn ons te laten gaan, terwijl jullie het van mekaar nog niet eens zien als jullie naar de kapper zijn geweest!
 • als dames te diep in het glas gekeken hebben is ze voor jullie de zoveelste del, terwijl ja, makkers kijken gewoon diep in het glas, dat hoort zo, lekker stoer, dan begint de fun pas!
 • als een dame thuisblijft bij haar kindjes noemen jullie het zorgen voor, als jullie thuisblijven voor de kindjes zijn jullie aan het babysitten. Leg aub het verschil eens uit?
 • durven dames op het werk kritiek spuien tijdens een meeting, dan zijn ze lastig, doen jullie het dan is het ineens een bewonderenswaardige leiderseigenschap en bewijs van zelfstandig durven denken, geen kuddedier te zijn. Ook nooit begrepen!
 • als een vrouw een vriend heeft die twintig jaar jonger is wordt ze als hopeloos verdwaald beschouwd en wordt gelijk geschreeuwd “dat ze de moeder kon zijn, toch géén zicht!”, als een man met een groen blaadje verschijnt is het de doodnormaalste zaak van de wereld, maalt niemand onder jullie mannen erom.
 • als een vrouw een carrière ambieert is ze een manwijf, bij een man wederom de doodnormaalste zaak van de wereld.
 • als jullie heel de straat bijeensnurken zijn wij het die naar de zetel mogen verhuizen, want jullie zijn op dat moment nog niet met een brandweersirene wakker te krijgen! Nog verongelijkt doen ook als wij de rest van de dag grumpy zijn omdat we een rotnacht achter de rug hebben, met een geradbraakte rug als extra bonus, en wee ons als jullie  (godbeware!) wakker worden van onze vingers die jullie neus dicht knijpen, hoe durven we!
 • als dames een verzoek, dat wel beloofd maar toch nog altijd niet ingewilligd werd, blijven herhalen mogen ze horen dat ze een zaag zijn maar als jullie die strategie bezigen wordt het ‘mannelijke vasthoudendheid’ genoemd. En zie die verongelijkte blik als we het lef hebben om jullie te vragen wanneer jullie precies de belofte zullen nakomen!
 • als dames de leiding in iets op zich nemen krijgt ze al gauw het etiket controlefreak, bij mannen is dat ‘zin voor initiatief’.
 • dames die eerst wat research on the field willen doen bij het shoppen ‘doen moeilijk’, als jullie eerst zo nodig 47 reviews moeten bestuderen en evenveel vergelijkingstudies alvorens tot een aankoop over te gaan is een blijk van wijsheid en intelligentie!
 • als we jullie meededelen dat we iets al voor de 576ste keer herhalen of  beweren dat jullie altijd/nooit iets doen en jullie dan hoog bij laag beweren dat het niet zo is en wij dan bewijzen op tafel beginnen smijten uit het verleden (waar moeten we ze anders halen?) krijgen we het verwijt het verleden altijd op te rakelen, hoe willen jullie dat we het dan bewijzen? Waar dient ons ijzersterk geheugen anders voor?

Dan durven beweren dat vrouwen wispelturig zijn? Misschien eens in eigen boezem kijken de eigen o, zo dierbare balletjes onderzoeken?

Oh ja, even terzijde maar ook belangrijk: waarom gaat het er bij jullie ras er maar niet in dat koken meer inhoudt dan in de potten roeren of bakken, een ontplofte keuken is GEEN bewijs dat je het goed gedaan hebt, sorry! Jaja, doen jullie iets en is het weer niet goed. Goed, de volgende keer dat wij het gras afdoen gebruiken we de vergaarbak niet en zetten we de grasmaaier ook niet terug in het tuinhuis, deal?

Voor de rest zijn jullie schatjes, echt! ;) En zeg nu aub dat u Johnny Depp ingehuurd heeft om ons die beker te overhandigen…

Ter info: Neen, dit is geen weerspiegeling hoe het ten huize Diedelie is, dit zijn allen punten verzameld uit een empirische studie, een half leven observeren, luisteren en ervaren, bij mezelf, vrienden, kennissen, enz… Mr. Brubeck, uitgeput? Echt, het was een eer en een genoegen om u van repliek te dienen, ik hoop dat u evenveel plezier beleeft aan het lezen van deze bewijslevering als ik gehad heb aan het neerpennen ervan! ;)

 

19 Responses to “Vrouwen wispelturig?”

Read below or add a comment...

 1. Hahahahahahahaha, ik krijg steun!!! Want de mannen vegen het wel heel snel onder tafel met gemiddelden,……THANKS, het was geweldig om lezen!!

 2. Brubeck says:

  Wel, wel, ik voel me wel aangevallen nu, als zelfs vanuit verschillende hoeken bewezen moet worden dat wij mannen een beter leven hebben dan de vrouwen. Maar echt, 90% van wat je schreef is correct behalve dan het deel tussen de eerste en laatste zin.
  Nee, in alle eerlijkheid, een mooi blogje dat de waarheid hier en daar toch wel wat verdraait maar zeer inventief en vermakelijk geschreven is. Alleen, ik herken me helemaal niet in dat mannenbeeld.. :-)

  • Diedelie says:

   Jij die niet past in dat mannenbeeld… ik zou niks anders hebben durven beweren! ;)
   Euh, verdraaiingskes? Spinballen, zul je bedoelen. :D
   En mercikes!

 3. Nachtbraker says:

  Pfff… teveel om allemaal te lezen ;-)

  Ik ga nu mijn ontplofte keuken schoonmaken, dank u.

 4. Regina says:

  Hahaha, de lijst is erg vermakelijk om te lezen. Al moet ik zeggen dat ik niets heb met het ‘vrouwenkamp’ vs het ‘mannenkamp’. Iedereen doet maar. En daarbij hou ik wel van eigenwijze mensen. Of dat nou mannen of vrouwen zijn :)

 5. Mr. Cute says:

  Oef, ben ik opgelucht met de laatste paragraaf in Italic…ik dacht al ik herken niets van die lijst behalve dan …. het snurken (alleen maar heel soms), de ontplofte keuken (maar dat is omdat we direct aan tafel moeten willen we het eten warm binnen krijgen….) en dat van de 576ste keer enz…doet me ook wel een belletje rinkelen. Schat zeg het nog eens waar ging dat over?
  Maar de rest??? Ikke toch niet…

  • Diedelie says:

   Maar schatteke toch, dat zal ik je met heel veel plezier en geduld nog eens haarfijn uit de doeken doen eens je terug thuis bent, morgenavond dus! :p

 6. Heidi says:

  Schitterende bal! Ik blijf nog even in de tribune zitten :)

  • Diedelie says:

   Mercikes, en ja, k moet zeggen ‘t ging ongelofelijk vlotjes, ik zat meteen in het spel, geen last van blessures deze keer. ;)
   Welkom Heidi. :D

 7. bentenge says:

  Gewoon even opmerken datals je refereert naar de Australian Open en dan spreekt van een bal aan 110km/u… : dat is traag he ;-)

  • Diedelie says:

   Oeps, ben vergeten een 2 ervoor te zetten! ‘t Is maar een detailke hé, klein detailke, zal het effe verbeteren. :D

 8. Evita says:

  Gejuich op de tribune hier ;-)

 9. Fresco says:

  Zei de ene vrouw tegen de andere: ‘If men are from Mars lets send some of them back’ :-)

Trackbacks

 1. […] op mijn eerdere blog over hoe moeilijk wij mannen het hadden, en bovendien kwam ook uit deze hoek een repliek. Ik zeg dan: hoe meer mensen zich geroepen voelen om argumenten aan te dragen, hoe […]Een reactie? Fijn!

*