Challenge 3/52

Ode Aan De Vreugde

Aan het gemeentehuis.

Terwijl ik mijn wagen parkeer valt mijn oog plots op dit beeld. Eerlijk, het was me nog nooit opgevallen. Gelijk flikkert er een bordje ‘Challenge!’ in mijn hoofd op.

Ik grijp mijn camera die dankzij de Challenge mijn vaste compagnon geworden is als ik me effe moet verplaatsen op gemeentelijk grondgebied. Een voorbereid mens is …

Wat zoekwerk om het beeld op zijn voordeligst te kunnen trekken. Dan nog wat geëxperimenteer met de sluitertijden voor het water van de fontein. Et voila, dit is het resultaat.

De extra info die ik bij de toeristische dienst heb kunnen lospeuteren: Het beeld heet ‘Ode aan de Vreugde’ en is een creatie van wijlen Rik Poot, een beeldend kunstenaar met een grote voorliefde voor brons. De gemeente kreeg het beeld in 1994 als geschenk, van het bedrijf Kaneka, ter ere van haar 1000 jarig bestaan. Japanners met smaak dus.

14 Responses to “Challenge 3/52”

Read below or add a comment...

 1. Joyce says:

  Leuk dat je ook mee doet aan de challenge! Deze foto smaakt zeker naar meer, vind hem echt ontzettend sprekend :D

 2. Regina says:

  Mooi gefotografeerd! En het beeld straalt ook echt vreugde uit, vind ik.

 3. Katelynn says:

  Super he, die challenge, Ik stond ook in San Diego en ik neem normaal al bitter weinig foto’s en nu was het ook zo iets van! FOTO NEMEN KATELYNN! Je leert je stad, of gastland beter kennen!

 4. Diedelie says:

  Welkom Katelynn, en ja, we gaan ons er eens goed mee amuseren hé, ik kijk uit naar jouw foto’s!

 5. Brubeck says:

  Een mooi beeld, zeker met dat water. Volgens mij heeft Rik Poot ook het eerbetoon aan de Renault-werknemer uitgebeeld in een specifiek kunstwerk in Vilvoorde (als je daar binnen rijdt).

 6. Nachtbraker says:

  Je hebt de dynamiek heel mooi weten te vangen – ik zie de beelden zo hun armen in de lucht gooien. Knap!

 7. cornutus says:

  Mooi gemaakt hoor. Kan soms helemaal verkeerd uitpakken wanneer je tegen de lucht moet fotograferen. Ik hoop dat je inmiddels weer opgedroogd bent?

 8. Ik het zo het idee dat deze beeldengroep me toch al een tijdje zou zijn opgevallen :)

Een reactie? Fijn!

*