Challenge 15/52

Toemme, loop serieus achter op de Challenge. Zal een inhaalspurtje moeten trekken…

Na uren gemiezer, volgens de pluviometer 1 liter muggepiskes per vierkante meter, begint de lucht wat op te klaren en check ik snel de buienradar. Het lijkt erop dat we een paar uurtjes droog weer voor de boeg hebben dus profiteren we ervan en springen Ayla en ik in de wagen (jaja, geen banaantoestanden meer nodig, hallelujah!) voor een stevige wandeling op verplaatsing. De jongejuffrouw weet met haar opwinding geen blijf en zit constant aan mijn oor te janken, de hondenversie van ‘Wanneer zijn we er, bazeke?’.

We blijven op gemeentelijk grondgebied dus ik ben nog net niet doof als we toekomen. Bottinekes in de koffer en tuinlaarzen aan de voetjes, de camera rond mijn nek, Ayla netjes aan de riem en weg zijn we.

De Kwarekken is een prachtig bos in het overstromingsgebied van de Grote Nete in de deelgemeente Zoerle-Parwijs. De 30ha zijn de laatste jaren deftig onder handen genomen door Natuurpunt met een ambitieus bosbeheerplan om het gebied terug in oorspronkelijke staat/habitat te herstellen. Begin vorige eeuw werd het een soort ‘productiebos': Aangezien er grote vraag was naar stuthout voor de mijnen, werd er massal naaldhout (geïmporteerde soorten) aangeplant terwijl de drassige grond juist van nature uit loofbomen huisvest. Je vindt nu open plekken in het bos waar de naaldbomen weggehaald zijn en terug de oorspronkelijke inheemse loofboomsoorten en struiken aangeplant zijn.

Als je op deze bank gaat zitten,

Kwarekken Zie je zo’n heraangelegde plek:

Kwarekken

Nu sta ik recht voor de plas.

Kwarekken

Dezelfde plas aan de overkant getrokken.

Kwarekken

Kwarekken

In geen tijd zijn we een uurtje verder en net op het moment dat ik me begin af te vragen of ik mijn innerlijke gps niet moet beginnen wantrouwen zie ik mijn karretje staan, gelukkig maar.

14 Responses to “Challenge 15/52”

Read below or add a comment...

 1. Marion says:

  Meer dan mooi….. Ik kijk er al vijf minuten naar…..

 2. Prachtige foto’s! Wat is het toch leuk om te fotograferen als er wolken zijn he? Aan een strak blauwe hemel heb je niets!

 3. De lucht in die onderste foto: een juweeltje :D
  Fijne zondag en liefs,
  Kakel

 4. Betoverende landschappen, ondanks het mottige weer. Wat moet dit dan niet zijn als het zomert?

  • Diedelie says:

   Nog geen idee, de zomer zal het antwoord brengen. ;)
   Vind eigenlijk de natuur wel meestal op zijn mooist als het net geregend heeft. En de geur die er dan hangt, word ik gewoon high van. ;)

 5. Brubeck says:

  Mooi, mooi, mooi, die Kempen :-) Zeker die foto van aan de rand van het ven, met de weerspiegeling. Inlijst-waardig.

 6. els says:

  Wolken, water en weerspiegeling: mijn 3 favoriete w’s voor een mooie foto!

 7. Myra says:

  Fijne foto’s! ik kwam hier terecht tijdens een speurtocht naar een mooie fotolocatie in Westerlo. Zou je mij kunnen laten weten waar dit plekje zich precies bevindt?

Een reactie? Fijn!

*